Дата: 01 Гру 2017

Категорія: Новини компанії ,

Насоси для в'язких рідин Spomasz

Насоси для в'язких продуктів активно застосовуються в харчовій промисловості. За допомогою них здійснюється перекачування сировини різної консистенції: від рідин, щільність яких практично не відрізняється від води, до пастоподібних сумішей.

Конструкція насосів для харчових сумішей визначається особливими вимогами для обладнання, задіяного при контакті з харчовими продуктами:                         

  • матеріали корпусу і контактних частин насоса повинні вироблятись з матеріалів, нейтральних по відношенню  до субстанцій, що перекачуються;              
  • будова насоса для харчової промисловості повинна дозволяти підтримувати гігієну на виробництві. Тому їх полірують електролітичним методом для створення ідеально гладкої та гігієнічної внутрішньої поверхні;
  • процес дезінфекції насосних камер і трубопроводу, а також видалення залишків рідин, що перекачуються повинен бути швидким і легким.

Польська фірма гігієнічного насосного обладнання Spomasz відмінно поєднує в собі всі ці вимоги, і є однією з найпопулярніших марок харчових насосів в Європі.

Особливості насосів для в'язких рідин Spomasz

Компанія Spomasz вже 35 років спеціалізується на виробництві відцентрових насосів для харчових продуктів. У насосах такого типу основним рушійним елементом для рідини є робоче колесо. Воно переносить в рідину енергію, отриману від електромотора, збільшуючи момент імпульсу рідини і тиск в ній, що призводить до появи всмоктувального ефекту на впуску насоса. Продуктивність відцентрового насоса для харчових продуктів визначається продуктивністю електроприводу, який обертає колесо. Цим він відрізняється від об'ємних насосів, потужність яких виражається в отриманому тиску рідини.

Насоси Spomasz мають широкий спектр унікальних властивостей, які дозволяють їм не впливати на структуру і властивості рідин, що перекачуються і забезпечувати високий ККД, що особливо важливо для харчового виробництва:           

  • корпуси і патрубки насосів виготовляються з холоднокатаної кислотостійкої сталі і мають шершавість не більше 0.8 мкм, що робить устаткування гігієнічним і спрощує процес миття та дезінфекції;                       
  • робочі колеса насосів для в'язких рідин Spomasz (за винятком серії GA) мають відкриту конструкцію, а також ідеально збалансовані статично, що підвищує термін експлуатації обладнання;
  • гігієнічні патрубки, що застосовуються в насосах, забезпечують безпечне з'єднання елементів насосної системи за стандартом DIN 11851, а також простий монтаж насоса на виробництві;
  • двополюсні електродвигуни, що застосовуються в насосах для харчової промисловості Spomasz, стійкі до дії бризок і мийці обладнання, і відповідають всім вимогам до роботи в середовищах з великою вологістю.

Поєднання цих особливостей призвело до того, що сьогодні насоси для в'язких рідин Spomasz широко застосовуються в наступних сферах виробництва:

  • молочна промисловість: виробництво кисломолочних продуктів, згущеного молока та морозива;
  • м'ясна промисловість: відкачування крові, подача розсолів та інших рідин;
  • виробництво безалкогольних напоїв;
  • винокуріння, пивоваріння, виробництво спирту;
  • виробництво дріжджів;
  • перекачування гарячої та холодної води; 
  • фармацевтична і медична промисловість;                                                                                                             
  • косметика і парфумерія;                                                                                                                                             
  • виробництво побутової хімії.

Серії насосів Spomasz і сфери їх використання 

На сьогоднішній день компанія Spomasz виробляє кілька серій насосів для в'язких харчових продуктів, кожна з яких має свої особливості:

”

Серія GA

Єдині насоси, виконані із сталі AISI 304. Оснащуються закритим робочим колесом. Класичне насосне обладнання для застосування в молочній промисловості.



”

Серія GH

Відцентрові насоси, призначені для транспортування рідин в'язкістю до 1000 сР із збереженням їх максимальної безпеки і стерильності. Застосовуються в фармації, виробництві молочних продуктів і фруктових соків.


   

”

Серія GU13 і GU14

Насоси з відкритим робочим валом, призначені для перекачування рідин з масовою часткою сухої речовини до 50% і температурою до 95 градусів. Оснащуються м'яким графітовим ущільнювачем і придатні для роботи в системах з невеликим тиском вакууму.  

                            

”Насос

Серія GU15 і GU15/4                    

Насоси з відкритим робочим валом, призначені для перекачування рідин з масовою часткою сухої речовини до 50% і температурою до 95 градусів. Мають збільшену висоту підйому, що дозволяє застосовувати їх для перекачування рідин в теплообмінниках трубчастого або пластинчастого типу, а також інших системах з великим опором.


”

Серія GU-30/30, GU-30, GU-50/15 GU-46, GU-42, GU-50,   GU-70

Найбільша серія лопатевих насосів для харчової промисловості, яка застосовується для роботи з харчовими сумішами в'язкістю до 1000 сР: виробництво молочних продуктів та морозива, фруктових соків, спиртних напоїв. Також ці насоси знайшли своє застосування в фармації, при перекачуванні очищеної води і в системах CIP.


”Насос

Серія WPs

Кулачкові насоси для харчової промисловості, що застосовуються для транспортування дуже в'язких рідин (більше 10000 сР): кетчупи, харчові концентрати, плавлені сири, йогурт. Такий насос здатний зберігати суспензію з м'яких, твердих частинок (наприклад, шматочки фруктів) без їх руйнування.

                                                                                        

”Насос

Циркуляційний насос повернення CIP типу LR

Застосовується для систем очищення CIP для видалення зайвої води і підведення необхідних технологічних рідин. Володіє функцією само всмоктування і великою потужністю.


”Динамічна

Динамічна мішалка тип MD

Устаткування, призначене для змішування декількох потоків рідини. Застосовується для середовищ, які при змішуванні агресивно реагують один з одним, виробляючи екзотермічні реакції з великим виділенням тепла, або утворюючи гель.

Залишити коментар


Ваш коментар буде опубліковано протягом 24 годин

Коментарі


Розсилка