Компанія ЗІКО є представником провідних європейських компаній, виробників автоклавів.
Автоклави – це не тільки обладнання, яке використовується в лабораторіях або для стерилізації медичних і косметичних інструментів. Різні види цих машин також використовуються в промисловості, особливо харчовій. Перевірте, як працює промисловий автоклав, для чого він використовується і де він використовується.
Як працює автоклав і що це за пристрій?
Промислові автоклави являють собою герметичні резервуари, що дозволяють термічно обробляти продукти при температурі вище 100 °C. Як правило, метою є підвищення довговічності продуктів і безпеки їх зберігання. Завдяки підвищеному робочому тиску автоклава (від 2 до навіть 6 бар) теплоносієм може бути не тільки газова суміш або пара, а й вода.
Циліндричні резервуари виготовляються з міцних сталевих сплавів, часто кислотостійких, і ущільнюються силіконом або мінеральною ватою. Стінки стійкі до температури і тиску, а прилад також має індикатори, які використовуються для їх вимірювання. Окрім системи нагрівання/охолодження, важливим елементом автоклава є напірний клапан, який безпечно регулює тиск.
Типи промислових автоклавів
Автоклави можна класифікувати за багатьма критеріями, включаючи конструктивні відмінності, такі як розташування резервуара (горизонтальне або вертикальне) або використовувана система нагріву (електрична, масляна або газова), а також призначення або навіть тип упаковки обробленого продукту ( наприклад, харчовий автоклав для банок). У нашій пропозиції є обладнання з різними характеристиками, в тому числі об’ємом від кількох сотенб до майже двох тисяч літрів.
З точки зору промислових процесів також важливо, чи призначений пристрій для безперервної чи періодичної роботи. Найчастіше промислові автоклави поділяють в залежності від використовуваного теплоносія.
- Паровий автоклав. Він повністю видаляє повітря з камери, а теплоносієм є пара.
- Пароповітряний автоклав. Середовище є однорідною сумішшю повітря та пари, а контроль температури та тиску незалежний;
- Водний каскад/розпилювальний/занурювальний автоклав. Середовищем є перегріта вода (найпопулярніший вид харчових автоклавів).
Для отримання консультації щодо технічних характеристик, наявності обладнання та цін, просимо Вас залишити заявку на нашому сайті або зателефонувати за телефонами, вказаним в розділі Контакти.