
Системи водоочистки для харчових підприємств
Очищена вода на харчових підприємствах – запорука високої якості і безпеки товарів. У харчовій галузі промислова водопідготовка дозволяє поліпшити органолептичні властивості продуктів харчування і підвищити мікробіологічні та фізико-хімічні показники кінцевої продукції.
Переваги очищення води
Промислова очистка води потрібна при виробництві таких продуктів:
- лікеро-горілчаних виробів та пива;
- молочних продуктів;
- бутильованої питної та мінеральної води;
- безалкогольних напоїв та натуральних соків;
- м'ясних та рибних продуктів, майонезу та цілого ряду інших продуктів харчування.
При виробництві продуктів харчування промислові фільтри для води очищають використовувану в якості сировини воду відповідно до високих вимог щодо якості і безпеки харчової продукції. Використовувані на підприємствах промислові системи водопідготовки підвищують конкурентоспроможність продукції на ринку і рентабельність підприємств. Окрім цього, вимоги ЄС до товарів, що експортуються з України, часто вимагають високу якість продукції, яка включає в себе і використання підготовленої води в технологічних процесах.
Методи промислової водопідготовки
Сучасні промислові системи очищення води на харчових підприємствах виконують відразу кілька функцій:
- Зворотній осмос. Високотехнологічні промислові установки зворотного осмосу частково або повністю пом'якшують і знесолюють воду, видаляють з неї кремній, амоній, фтор, бор, нітрати і сульфати.
- Аерацію. Цей метод очистки води дозволяє видаляти з води сірководень, окислювати марганець і залізо для подальшої водопідготовки.
- Системи комплексної очистки та знезалізнення. Сучасні промислові фільтри очищують воду від заліза, марганцю, аміаку, механічних забруднень, органічних сполук і хлору.
- Пом'якшення води. Процес дозволяє очищати воду від солей магнію, кальцію.
- УФ-знезараження. В системі водоочищення ультрафіолетова лампа для води повністю знезаражує оброблюване середовище.
Запропоноване нашою компанією обладнання дозволяє реалізувати всі вищевказані методи очищення води. Всі промислові системи водоочистки сертифіковані для використання в харчовій промисловості і відповідають вимогам сучасних стандартів якості та безпеки.
Промислові установки зворотного осмосу
В процесі виробництва харчових продуктів промислове водоочищення із застосуванням системи зворотного осмосу дозволяє очистити оброблюване середовище від різного роду домішок:
- солей (демінералізація води);
- мікробів, бактерій та інших органічних сполук;
- механічних забруднень.
Аерація води
В процесі очищення води на виробництві потрібна її аерація – попередня підготовка води до фільтрування. В процесі аерації за допомогою накачаного компресором в окислювальний бак або аераційну колону повітря з оброблюваної середовища видаляються:
- розчинений кисень;
- метан;
- аміак та сірководень.
Аерація запускає процес окислення розчиненого заліза і марганцю та значно покращує органолептичні властивості води.
Системи комплексного очищення та знезалізнення води
Використовувані в харчовій промисловості системи водопідготовки – досить високопродуктивні і складні в технологічному плані системи. За допомогою промислових фільтрів для очищення води з середовища видаляються такі забруднення, як залізо, марганець, солі кальцію та магнію, різного роду органічні домішки і механічні забруднення. Крім цього, промислові фільтри для води застосовуються і для більш тонкого очищення.
Пом'якшення води
Жорстка вода дуже гірка і неприємна на смак. Вона впливає на моторику шлунку і погіршує роботу шлунково-кишкового тракту. Сконцентровані в ній солі накопичуються в організмі людини, вони є причиною утворення каменів в жовчному міхурі, нирках і викликають хвороби суглобів.
Якщо не зм'якшувати воду за допомогою промислових фільтрів для води, то солі, що містяться в ній, будуть залишатися у кінцевій продукції виробництва, що суттєво погіршить її органолептичні властивості. Солі твердості можуть також негативно впливати на обладнання
Якщо в енергетиці не пом'якшувати воду за допомогою промислових систем водопідготовки, то солі можуть вивести з ладу теплообмінне обладнання і трубопроводи. Навіть мінімальне відкладення солей на різних деталях і вузлах здатне підвищити показник енергоспоживання і значно зменшити коефіцієнт теплопередачі обладнання.
Ультрафіолетова лампа для очищення води
Вмонтована в систему водоочистки або водопідготовки ультрафіолетова лампа для очищення води – найбезпечніше і ефективне обладнання для очищення середовища від патогенних мікроорганізмів без застосування хімічних реактивів.
Переваги УФ-знезараження:
- Безпека для людей і навколишнього середовища – ультрафіолетове випромінювання не змінює хімічний склад і структуру води.
- На відміну від хлорування, ультрафіолетове знезараження не змінює колір, запах і смак води.
- Сучасні ультрафіолетові лампи для очищення води вигідно відрізняються від інших типів обладнання мінімальними енерговитратами і компактними розмірами.
Ефективні рішення для очищення води від компанії «ЗІКО»
Компанія «ЗІКО» пропонує харчовим підприємствам України промислові фільтри для води, системи водопідготовки, установки зворотного осмосу і широкий асортимент обладнання та готових рішень для водоочищення.
Наявність кваліфікованих менеджерів, монтажників водоочисного обладнання і представництв компанії у всіх регіонах країни дозволяє нам надавати ряд супутніх послуг:
- аудит вже встановленого на підприємствах очисного обладнання;
- проектування промислових систем водоочистки та водопідготовки;
- поставку, монтаж, пуск і налагодження водоочисного обладнання.
Потенційні замовники мають можливість проконсультуватися з приводу вартості, характеристик, призначення та наявності водоочисного обладнання з нашими менеджерами за наданим телефоном. Ви можете звернутися до нас за формою внизу або через розділ «Контакти».