Очищення води на харчових підприємствах

Очищена вода на харчових підприємствах – запорука високої якості і безпеки товарів. У харчовій галузі промислова водопідготовка дозволяє поліпшити органолептичні властивості продуктів харчування і підвищити мікробіологічні та фізико-хімічні показники кінцевої продукції.

Переваги очищення води

Промислова очистка води потрібна при виробництві таких продуктів:

  • лікеро-горілчаних виробів та пива;
  • молочних продуктів;
  • бутильованої питної та мінеральної води;
  • безалкогольних напоїв та натуральних соків;
  • м'ясних та рибних продуктів, майонезу та цілого ряду інших продуктів харчування.

При виробництві продуктів харчування промислові фільтри для води очищають використовувану в якості сировини воду відповідно до високих вимог щодо якості і безпеки харчової продукції. Використовувані на підприємствах промислові системи водопідготовки підвищують конкурентоспроможність продукції на ринку і рентабельність підприємств. Окрім цього, вимоги ЄС до товарів, що експортуються з України, часто вимагають високу якість продукції, яка включає в себе і використання підготовленої води в технологічних процесах.

Методи промислової водопідготовки

Сучасні промислові системи очищення води на харчових підприємствах виконують відразу кілька функцій:

  1. Зворотній осмос. Високотехнологічні промислові установки зворотного осмосу частково або повністю пом'якшують і знесолюють воду, видаляють з неї кремній, амоній, фтор, бор, нітрати і сульфати.
  2. Аерацію. Цей метод очистки води дозволяє видаляти з води сірководень, окислювати марганець і залізо для подальшої водопідготовки.
  3. Системи комплексної очистки та знезалізнення. Сучасні промислові фільтри очищують воду від заліза, марганцю, аміаку, механічних забруднень, органічних сполук і хлору.
  4. Пом'якшення води. Процес дозволяє очищати воду від солей магнію, кальцію.
  5. УФ-знезараження. В системі водоочищення ультрафіолетова лампа для води повністю знезаражує оброблюване середовище.

Запропоноване нашою компанією обладнання дозволяє реалізувати всі вищевказані методи очищення води. Всі промислові системи водоочистки сертифіковані для використання в харчовій промисловості і відповідають вимогам сучасних стандартів якості та безпеки.

Промислові установки зворотного осмосу


В процесі виробництва харчових продуктів промислове водоочищення із застосуванням системи зворотного осмосу дозволяє очистити оброблюване середовище від різного роду домішок:

  • солей (демінералізація води);
  • мікробів, бактерій та інших органічних сполук;
  • механічних забруднень.

Аерація води

В процесі очищення води на виробництві потрібна її аерація – попередня підготовка води до фільтрування. В процесі аерації за допомогою накачаного компресором в окислювальний бак або аераційну колону повітря з оброблюваної середовища видаляються:

  • розчинений кисень;
  • метан;
  • аміак та сірководень.

Аерація запускає процес окислення розчиненого заліза і марганцю та значно покращує органолептичні властивості води.

Системи комплексного очищення та знезалізнення води

Використовувані в харчовій промисловості системи водопідготовки – досить високопродуктивні і складні в технологічному плані системи. За допомогою промислових фільтрів для очищення води з середовища видаляються такі забруднення, як залізо, марганець, солі кальцію та магнію, різного роду органічні домішки і механічні забруднення. Крім цього, промислові фільтри для води застосовуються і для більш тонкого очищення.

Пом'якшення води

Жорстка вода дуже гірка і неприємна на смак. Вона впливає на моторику шлунку і погіршує роботу шлунково-кишкового тракту. Сконцентровані в ній солі накопичуються в організмі людини, вони є причиною утворення каменів в жовчному міхурі, нирках і викликають хвороби суглобів.

Якщо не зм'якшувати воду за допомогою промислових фільтрів для води, то солі, що містяться в ній, будуть залишатися у кінцевій продукції виробництва, що суттєво погіршить її органолептичні властивості. Солі твердості можуть також негативно впливати на обладнання 

Якщо в енергетиці не пом'якшувати воду за допомогою промислових систем водопідготовки, то солі можуть вивести з ладу теплообмінне обладнання і трубопроводи. Навіть мінімальне відкладення солей на різних деталях і вузлах здатне підвищити показник енергоспоживання і значно зменшити коефіцієнт теплопередачі обладнання.

Ультрафіолетова лампа для очищення води

Вмонтована в систему водоочистки або водопідготовки ультрафіолетова лампа для очищення води – найбезпечніше і ефективне обладнання для очищення середовища від патогенних мікроорганізмів без застосування хімічних реактивів.

Переваги УФ-знезараження:

  • Безпека для людей і навколишнього середовища – ультрафіолетове випромінювання не змінює хімічний склад і структуру води.
  • На відміну від хлорування, ультрафіолетове знезараження не змінює колір, запах і смак води.
  • Сучасні ультрафіолетові лампи для очищення води вигідно відрізняються від інших типів обладнання мінімальними енерговитратами і компактними розмірами.

Ефективні рішення для очищення води від компанії «ЗІКО»

Компанія «ЗІКО» пропонує харчовим підприємствам України промислові фільтри для води, системи водопідготовки, установки зворотного осмосу і широкий асортимент обладнання та готових рішень для водоочищення.

Наявність кваліфікованих менеджерів, монтажників водоочисного обладнання і представництв компанії у всіх регіонах країни дозволяє нам надавати ряд супутніх послуг:

  • аудит вже встановленого на підприємствах очисного обладнання;
  • проектування промислових систем водоочистки та водопідготовки;
  • поставку, монтаж, пуск і налагодження водоочисного обладнання.

Потенційні замовники мають можливість проконсультуватися з приводу вартості, характеристик, призначення та наявності водоочисного обладнання з нашими менеджерами за наданим телефоном. Ви можете звернутися до нас за формою внизу або через розділ «Контакти».

Розсилка