Пиво є водним розчином екстрактивних речовин солоду, що не зазнали змін в ході бродіння, етилового спирту та смако-ароматичних речовин. Вода є основним компонентом пива (становить не менше 90% в складі будь-якого сорту), цей факт робить її визначальним чинником у формуванні смакових характеристик отриманого продукту.
Часто пивовари не звертають уваги на склад води, якою користуються для пивоваріння, але баварці, які і сьогодні залишаються законодавцями пивної моди, давно переконались, що насправді її якість відіграє найважливішу роль як в технології пивоваріння, так і в смакових якостях отриманого продукту. Вплив води на смак пива пояснює історичні регіональні особливості різних сортів пива. Оскільки саме з іонним складом води пов'язані характерні властивості деяких типів цього напою.
Вода, яка використовується для приготування напою, перш за все, повинна відповідати нормам, які висуваються до води питної. Однак, з огляду на її вплив на фізико-хімічні біохімічні процеси в пивоварінні, до неї виносяться додаткові вимоги, в залежності від типу пива і виробника. Додаткові вимоги для води, яка застосовується безпосередньо у виробництві пива, стосуються таких показників як величина рН, жорсткість, співвідношення між концентраціями іонів Са + 2 і Mg + 2, яке в питній воді взагалі не регламентується.
Виробник ТзОВ «ВЗ ГРУП», торгова марка «Brater», виготовляє пиво низового бродіння (Lager). На вимогу чеських спеціалістів пивоваріння та стандарту до якості води розташувало виробництво в передмісті м. Львова, с. Кожичі, Яворівського району. Насамперед керуючись наявністю водоводу з високою якістю води (без хлору та інших небажаних сполук). Джерело води, яке було відкрите за часи Австро-Угорщини в 1898р., знаходиться в с. Воля-Добростанська Яворівського району. Якість води перевірена та підтверджена аналізом акредитованої лабораторії. ТзОВ «ВЗ ГРУП» побудував виробництво напою з нуля, використовує високоякісне чеське обладнання та має у штаті кваліфікованих технологів, що дозволяє отримати ідеальний смаковий відтінок для свого продукту. Виробник звернувся до інженерної компанії ЗІКО з метою пом’якшення води, яка використовується на виробництві легкого пива з характерною пінкою - Brater. Адже під час варіння пива, вода повинна мати певну кількість солей жорсткості, але тільки кальцієві, так як через магнієві пиво набуває гіркоту, а сусло набуває більш темного відтінку.
За традицією, для того, щоб розуміти яка технологія водопідготовки підійде клієнту, спеціалісти дізнались якість вихідної води, шляхом проведення лабораторного аналізу та за його результатами було запропоновано рішення:
- Обов'язково перед системою пом'якшення води реалізовано видалення механічних домішок.
- Після механічного очищення, вступає в дію система пом'якшення, яка є легкою в експлуатації, складається з простих, але надійних компонентів, не вимагає додаткової уваги, забезпечуючи м'яку воду. Вона складається з чотирьох функціональних елементів:
- матеріал, що фільтрує - іонообмінна смола в натрієвій формі;
- клапан керування з великим запасом міцності;
- балон для засипки;
- сольовий бак, який зберігає в собі запас таблетованої солі і воду, система якого не допускає надмірне наповнення водою баку і попадання повітря в систему.
Фахівці компанії ЗІКО розробляють системи очищення і підготовки води для її застосування в пивоварінні. При цьому гарантується відмінний результат, вода буде відповідати всім внутрішнім вимогам і нормативам. Ми також дбаємо не тільки про забезпечення технологічного процесу, а й про зниження витрат на очистку, підготовку води та обслуговування обладнання.
Наші спеціалісти з радістю нададуть відповідь на будь-які питання в області водоочистки і водопідготовки, просто зателефонуйте нам або надішліть запит на електронну пошту.